fbpx

Yoga & Mindfulness: Liefde is vertrouwen

Yoga & Mindfulness: Liefde is vertrouwen

snappa-1455174877
Vertrouwen is voor een relatie wat wortels zijn voor een boom
.

Zonder wortels, water en lucht zou een boom bij de eerste beste storm omwaaien. Wat wortels zijn voor een boom, is vertrouwen voor een relatie.

De mate van vertrouwen die partners in elkaar hebben bepaalt in hoeverre de ‘liefde’ een ‘wij’ maakt zonder het ‘ik’ te laten verdwijnen. In een relatie waar partners elkaar niet vertrouwen is men geneigd elkaar te controleren en kan men zichzelf verliezen in het constant denken voor de ander en altijd bezig zijn elkaar te ‘pleasen’ vanuit de angst de ander te verliezen.

Bij ieder van ons is vertrouwen aanwezig. Echter ligt ons vertrouwen vaak verstopt onder een laag onzekerheid en angst.

We hebben het onszelf tot een gewoonte maakt om onze onzekerheden te verbergen. De liefde voor de ander herinnert je aan jouw hart en dwingt je jouw onzekerheden en angsten onder ogen te zien. Om toegang te krijgen tot ons vertrouwen ligt de sleutel bij het durven ‘voelen’ van jouw onzekerheden en angsten en ernaar te leren kijken vanuit de acceptatie en liefde voor jezelf. Het zien van stukken in onszelf waar we verstoppertje voor spelen in niet makkelijk. Het kan pijn doen en de weerstand die je hierbij voelt zal plaats moeten maken voor overgave. Jezelf overgeven is echter niet een kwestie van een knop omdraaien.

Het vergt rust om de dingen te aanvaarden die je niet kunt veranderen. Het vergt moed om de dingen te veranderen die je kan veranderen. En het vergt wijsheid om het verschil tussen die twee te zien.

Overgave dwingt ons om de controle los te laten, het ‘even niet te willen weten’. Zodat er ruimte ontstaat in jezelf voor nieuwe inzichten en inspiratie voor oplossingen en verlichting.

De Yoga & Mindfulness les bied de mogelijkheid om zowel fysiek, mentaal als emotioneel deze ruimte voor jezelf te scheppen.

Aanstaande zondag, valentijnsdag, staat natuurlijk de liefde centraal. De liefde voor onszelf en vanuit onszelf voor de ander. Want waar de liefde is kunnen we angst transformeren naar vertrouwen en waar vertrouwen is kunnen we liefhebben. Spread the love!

Willemijn Maria – www.willemijnmaria.nl

Volg iedere zondag een Yoga & Mindfulness!

Lees ook:
Yoga & Mindfulness: Breng je gevoelens in balans
Welkom in centrum hart