fbpx
2

Ashtanga Yoga

Ashtanga Yoga is een dynamische en zeer krachtige vorm van yoga en kent een vaste reeks oefeningen die door middel van dynamische bewegingen aan elkaar zijn geschakeld. De docent leidt je door de vaste serie houdingen waarbij je gebruik maakt van je ademhaling. Deze yoga zal je krachtig en flexibel maken, maar ook innerlijke rust brengen. Deze les past bij jou als je houdt van structuur en uitdaging!

Bluebirds- afbeeldingen lessen en prijzen

Ashtanga flow

Ashtanga flow yoga is een dynamische en zeer krachtige vorm van yoga. Ashtanga yoga kent een vaste reeks oefeningen die door middel van dynamische bewegingen aan elkaar zijn geschakeld. Iedere houding wordt voor minstens vijf ademhalingen vastgehouden. Tijdens deze les werk je niet alleen aan je bewustwording, maar ook aan balans, kracht, focus en flexibiliteit.

4

Breathwork

Breng jezelf via Breathwork in een verhoogde staat van bewustzijn. In deze les maak je kennis met het verhogen van je lichaamsvibratie via Conscious Breathing. Een actieve circulaire ademtechniek die je prana, je levensenergie laat stromen. En wanneer je prana stroomt, voel je ook de moed om voorbij het bekende te gaan, de onbewuste gebieden buiten je comfort-zone te onderzoeken en je hart te laten stralen. Conscious Breathing is een makkelijk te leren actieve meditatie. Het laat je gronden en is daarom zeer geschikt om de drukte in en om je heen los te laten.

5

Breathwork & Meditation

In deze les maak je kennis met een zachte vorm van Conscious Breathing. Deze les gaat over gronden, je veilig voelen, ontspanning en meditatie. Ook word je bewuster van lichamelijke sensaties, leer je spanningen los te laten, word je uitgenodigd veerkracht te voelen en contact te maken met de wensen vanuit je hart. Een ontspannen circulaire ademtechniek activeert je prana, je levensenergie, die je lichaamsvibratie verhoogt. Conscious Breathing is een krachtige zelfhelende tool. Ondersteund door meditatie, maak je verbinding met je essentie en kun je de energie die je niet meer dient loslaten.

Bluebirds- afbeeldingen lessen en prijzen (2)

Critical Alignment

In Critical Alignment Yoga maken we gebruik van een serie rustige yogahoudingen die gedurende langere tijd worden vastgehouden om spanning in het lichaam voelbaar te maken en er bewust van te worden. Met behulp van hulpstukken (rubberen stripje, deken, etc.) creëren we een rechte bovenrug om vanuit die positie verschillende lichaamsdelen goed samen te laten werken. Tijdens deze les wordt de essentiële rol van houdingsspieren (spieren rond wervelkolom en gewrichten) in grote bewegingen benadrukt en het maken van verbindingen. Verbindingen zijn connecties tussen lichaamsdelen die cruciaal zijn bij het doorgeven van bewegingen waaruit de houdingen zijn opgebouwd. In Critical Alignment Yoga richten we ons op het ontspannen van de bewegingsspieren (spieren langs armen en benen) zodat flexibiliteit terugkeert en het lichaam lichter en beweeglijker aanvoelt. Tegelijkertijd zetten we de houdingsspieren juist aan het werk om een nieuwe, open en gezonde lichaamshouding te ondersteunen.

Bluebirds- afbeeldingen lessen en prijzen (3)

Hormoonyoga

Heb je last van pms, pcos, onvruchtbaarheid of opvliegers? Voel je je uit balans of oververmoeid? Dan heb je waarschijnlijk last van hormoonschommelingen. Met hormoonyoga breng je je lijf en gevoel weer in balans. Door dynamische yogaoefeningen, gecombineerd met een speciale ademtechniek en een energiecirculatie wordt de doorbloeding in het bekkengebied gestimuleerd en ga je je weer happy en vrolijk voelen! Vrouwen van alle leeftijden hebben baat bij het balanceren van lichaam en geest. ⁣Daarnaast is het een fijne les om mee te ontspannen.⁣

13

Pilates

In Pilates gaat het om de diepe houdingspieren van het lichaam. We leren om met de juiste ademhaling en focus aan onze kracht en innerlijke balans te werken. We concentreren ons op bepaalde spiergroepen (buik, rug en benen). Door de intensiteit van de les met de focus op versterking en rekken van specifieke spieren creëren we een krachtig, maar ook soepel en dus ontspannen lichaam.

Bluebirds- afbeeldingen lessen en prijzen (4)

Pilates Flow

In Pilates Flow gaat het om de samenwerking tussen body en mind. We leren om met de juiste ademhaling en focus aan onze strength en core stability te werken. We concentreren ons op bepaalde spiergroepen (buik, rug en benen) in plaats van op individuele spieren. Je eindigt de les zoals je van ons gewend bent: compleet ontspannen!

Lees meer over Pilates Flow.

14

Prenatal Yoga

LET OP! Deze yogales is bedoeld voor zwangere vrouwen vanaf hun 14de week zwangerschap. Kom je voor het eerst? Zorg ervoor dat je minimaal 15 minuten voordat de les begint aanwezig bent. Tijdens de zwangerschap is het belangrijk lichaam en geest in balans te houden, in een korte tijd maken lichaam en geest namelijk een grote transformatie door. Zwangerschapsyoga biedt ondersteuning tijdens zwangerschap en voorbereiding op de bevalling. De lessen bestaan uit oefeningen die dit proces ondersteunen zoals zachte maar tegelijk ook krachtige yoga houdingen voor de opbouw van kracht en flexibiliteit, en meditatie, ademhalings- en ontspanningsoefeningen om balans tussen lichaam en geest te creëren, bewustzijn van je lichaam en ademhaling, ontspanning en vertrouwen. De lessen zijn opgezet om deze bijzondere transformatieve periode op alle niveaus te ondersteunen. In de lessen zal je vertrouwen in de natuurlijke krachten van je eigen lichaam toenemen en ga je beter voorbereid naar de geboorte van je kind.

Bluebirds- afbeeldingen lessen en prijzen (5)

Relax Flow

Deze relax flow is een ontspannen yoga les. Een langzame flow zorgt ervoor dat je lichaam opwarmt, je flexibeler wordt en fysieke spanning los laat. De flow wordt opgevolgd door restorative poses waarbij je gebruik maakt van props en langer in de houding blijft om optimale ontspanning te ervaren in zowel lichaam en geest. De houdingen worden gecombineerd met ademhalingsoefeningen die stress verminderen.

 

Bluebirds- afbeeldingen lessen en prijzen (6)

Restorative Yoga

In deze les richten we ons volledig op diepe ontspanning. Door langer in houdingen te liggen waarbij gebruik wordt gemaakt van hulpmiddelen zoals blokken, dekens en bolsters, geven we ons zenuwstelsel alle tijd om te zakken in diepe ontspanning. Juist vanuit diepe ontspanning laden wij op om te herstellen, en ook helpt het om al onze activiteiten buiten de mat met rust, kalmte en vernieuwde energie uit te kunnen voeren.

Lees meer over Restorative Yoga.

Bluebirds- afbeeldingen lessen en prijzen (7)

Super Flow

De Super Flow les is een Vinyasa practice waarin de houdingen vloeiend in elkaar overlopen in een specifieke volgorde. Er wordt gewerkt aan spierkracht en souplesse. Iedere in- en uitademing wordt gekoppeld aan een beweging, waardoor je meer controle krijgt over de ademhaling en deze verdiept. Concentratie en focus worden getraind, de gezondheid verbetert en de mentale activiteit komt tot rust. De focus komt meer in het lichaam en in het huidige moment.

Bluebirds- afbeeldingen lessen en prijzen (8)

Superles

Deze signature les hebben we zelf ontwikkeld. In 60 of 90 minuten ga je van volledige inspanning naar totale ontspanning. Met onderdelen van HIIT, Pilates, yoga en meditatie. Zo heb je de nodige calorieën verbrand en verlaat je weer helemaal zen het pand. Het beste van alle werelden; zowel je sport als je ontspanning in 1 les!

27

Superles Barre

In deze Superles Barre werken we de eerste helft aan de barre, daarna gaan we door op de mat. Een stukje intensiever dan pilates, met veel uitdagende oefeningen voor de buik, billen en benen. Maar zoals jullie van Bluebirds gewend zijn zul je compleet ontspannen en opgeladen de zaal weer verlaten.

 

Copy of BB - afbeeldingen lessen en prijzen

Superles Booty

In deze Superles Booty ligt de focus met name op de bilspieren. Een stukje intensiever dan pilates, met veel squats, lunges en andere uitdagende oefeningen voor de billen en benen.

Omdat de focus in deze les minder op buikspieren ligt, zou je ook voor deze les kunnen kiezen tijdens of na de zwangerschap. Wees je er wel van bewust dat het geen Superles Mama is, de docent is niet gespecialiseerd in pre- en postnatale trainingen. Ook deze Superles combineert het beste van ontspanning en inspanning en hierdoor zal je de zaal compleet ontspannen en opgeladen weer verlaten.

 

 

26

Superles Core

In deze Superles Core focussen we ons 40 minuten lang op het sterker maken van onze core. Een stukje intensiever dan pilates, met veel plank-varianten en uitdagende oefeningen voor de buik, billen en benen. Maar zoals jullie van Bluebirds gewend zijn zul je compleet ontspannen en opgeladen de zaal weer verlaten.

 

28

Superles Mama

Naast zwangerschapsyoga, bieden wij ook een speciale Superles die je kan volgen tijdens en kort na je zwangerschap. Deze les is geschikt voor dames die tijdens hun zwangerschap of net na de bevalling op een veilige manier actief willen bewegen. Onze ervaren docenten zorgen ervoor dat jij de perfecte workout doet. Uiteraard zal je, net als bij al onze Superlessen, voldaan en zen het Nest verlaten.

 

Bluebirds- afbeeldingen lessen en prijzen (9)

Yin Yoga

Yin yoga is een fysieke en mentale uitdaging. Je komt in een houding tot een geschikte diepte waarin je genoeg sensatie ervaart en tegelijkertijd kunt ontspannen met als voordeel dat het energetische lichaam wordt gestimuleerd. Je blijft in een houding voor langere tijd om het dieper gelegen bindweefsel sterker en langer te maken wat leidt tot een flexibeler fysiek lichaam. Vervolgens probeer je de stilte op te zoeken in je fysieke, mentale en emotionele lichaam en dit is waar jouw zelf onderzoek begint. Het doel van de les verschilt per persoon; je kunt zowel rust in je lijf en hoofd vinden, flexibeler worden en deze yogavorm kan je helpen medische klachten te verlichten.

Lees meer over Yin yoga.

Bluebirds- afbeeldingen lessen en prijzen (10)

Yoga Nidra

Yoga Nidra, betekent letterlijk “slaap van de yogi’s”. Deze yogavorm gaat niet over strekken of rekken, maar over ‘liggen en luisteren’. Een fijne en toegankelijke les om complete fysieke, mentale en emotionele ontspanning te bereiken. Tijdens de beoefening van Yoga Nidra, lijkt het af en toe alsof je slaapt, maar je functioneert op een dieper niveau van bewustzijn. Het is een toestand tussen slapen en wakker zijn in, waardoor je lichaam de kans krijgt om op een diep niveau te ontspannen, herstellen en helen. Laat even alles voor wat het is en geef je over aan deze geleide meditatie en visualisatie. Ervaar de helende eigenschappen van Yoga Nidra en bereid je voor om je innerlijke kracht te activeren en je volledig over te geven aan ontspanning.

Lees meer over Yoga Nidra.