fbpx

Yogi proof kerst recept: cranberry-peer taart

Kerst staat voor lekker eten. Met je geliefden aan een mooi gedekte tafel zitten en mooie herinneringen maken. Deze dagen kun je je naar hartenlust in de keuken uitleven.

En hoe houd je het eetfestijn nou een beetje binnen de perken? Heel simpel: gewoon niet TEveel eten, goed ontbijten, hopelijk een yoga uurtje voor jezelf en kiezen voor eten zonder rotzooi. Zelf ben ik groot fan van de recepten op My New Roots. Er staat een holiday recipe guide op met lekkere gerechten. Ik deel alvast een dessert. Laat je niet ontmoedigen door het gebruik van cups, ik gebruik gewoon een grote theebeker om te meten.

Voor 10 stukken

Ingrediënten

Voor de korst:

1 cup havervlokken

1/2 cup walnoten/ pecan noten

1/4 cup ahornsiroop

1/4 cup gesmolten kokosolie

1 tl. vanillepoeder (van een goed merk!)

1/2 tsp. zout

75 g boekweitmeel

Voor de vulling:

2 peren (in dunne plakjes gesneden)

2 cups verse cranberries

1/2 cup ahorn

2 EL chiazaadjes

6 EL perensap

1/4 cup gesmolten kokosolie

1 tl vanillepoeder

1/2 tl kaneel

1/4 tl kardemon

zest of 1 bio citroen

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Combineer alle ingrediënten voor de korst in een food processor (of gebruik een staafmixer). Vet een medium taart vorm in met kokosolie in. Druk het korstdeeg in de vorm. Leg daarna de plakjes peer erop.
  3. Maak dan de vulling. Mix het perensap met de chiazaadjes en zet even apart. Mix de cranberries met de overige ingrediënten voor de vulling. Voeg als laatste de chia gel toe. Bak ongeveer 35-40 minuten in de oven.
  4. Serveer met een dot vanille cashew of kokosroom.

MERRY CHRISTMAS PEOPLE! -X-

Hanneke

Volg Hanneke op Instagram via @peetershanneke