fbpx

Zweten, werken aan je core èn ontspannen? Doe eens een Superles!

Zweten, werken aan je core èn ontspannen? Doe eens een Superles!

Of je nu goede voornemens hebt of niet, voor iedereen komt de zomer weer een beetje dichterbij. En dat betekent ook dat je die warme oversized trui een keer moet gaan uittrekken en de zomerkleren achteruit je kast kan halen. En natuurlijk willen we allemaal in shape de zomer in! Maar daarnaast wil je ook graag ontspannen in je vrije tijd. Waar haal je toch al die tijd vandaan? Dat vonden wij dus ook en daarom kun je sinds de opening van Bluebirds eind 2015 bij ons terecht voor een enige echte SuperLes. Zowel je sport als je ontspanning gecombineerd in een gevarieerde les!

Een goed begin is het halve werk

En hoe ziet zo’n SuperLes er dan uit? Na een korte warming up, starten we met een intensieve high intensity interval (HIIT)-workout.  Deze vorm van sporten wint steeds meer aan populariteit kent vele voordelen. In onze SuperLes worden 7 HIIT oefeningen uitgevoerd, elk in drie fases. De eerste keer doen we de oefening een hele minuut op 80% van je effort. De tweede fase is altijd een controlehouding waarbij je wel alle spieren actief houdt. In de laatste fase doen we dezelfde oefening als in de eerste fase, maar dan een halve minuut op 100% (of meer!) van je effort. Lekker zweten dus! Enkele favorieten zijn de Standing Mountain Climber en de Hop Hop Squat. 

En langzaam komen we helemaal tot rust

Na deze heftige HIIT-exercises wordt er eerst nog even gewerkt aan de buik- en rugspieren met Pilates oefeningen. Vaak volgen er daarna een paar fijne Sun Salutations en via Dynamische Yoga kan er helemaal tot rust gekomen worden met een aantal Yin Yoga houdingen. Soms komt er ook nog een korte meditatie om de hoek kijken.

60 of 90 minuten? up to you!

De SuperLessen bij Bluebirds zijn er in twee verschillende vormen, 60 of 90 minuten. De opbouw is in beide lessen hetzelfde, van volledige inspanning naar totale ontspanning. Voor de Early-Bluebirds zijn er al SuperLessen vanaf 7:30 uur, maar ook in de avonden en in het weekend worden beide vormen van de SuperLes aangeboden. Alle SuperLessen worden gegeven door ervaren instructeurs die deze les als specialiteit hebben gemaakt met allemaal hun eigen persoonlijke twist. Dus check snel het rooster en kom snel een keer langs voor een SuperLes in ons nest! Lekker calorieën verbranden en toch helemaal zen het pand verlaten!